Vistas zupa, kurai pievienots ingvers un dažādi dārzeņi, lieliski piemērota ziemas vakariem, jo ir sildoša un vitamīniem bagāta.
Savukārt ceptos vistas šķiņķīšus lieliskus padarīs citrusaugļu atsvaidzinošā garša.
Bet vistas kotletes ir viegls un veselīgs ēdiens, kas, starp citu, ļoti labi piemērots arī ņemšanai līdzi uz darbu pusdienu kārbiņā.
Sildošā vistas zupa ar dārzeņiem un ingveru
Sastāvdaļas:
2 vistas šķiņķīši, 1 l vistas buljona, 1 burkāns, 1 kartupelis, sauja zaļo zirnīšu, 1 sīpols, 2 ķiploka daiviņas, 1 neliels gabaliņš svaiga ingvera (sarīvēts), 1 ēdamk. olīveļļas, 100 g spinātu vai keila (lapu kāposta) lapu, sāls, pipari pēc garšas, svaigi zaļumi dekorēšanai
Pagatavošana:
1. Dārzeņus notīra un sagriež. Sīpolu un ķiploku smalki sasmalcina. Katlā uzkarsē olīveļļu un apcep sīpolu, ķiploku un ingveru, līdz tie ir smaržīgi.
2. Pievieno vistas šķiņķīšus un apcep no abām pusēm, līdz tie kļūst zeltaini.
3. Ielej vistas buljonu un pievieno burkānu un kartupeļu gabaliņus.
4. Vāra 20 minūtes, līdz dārzeņi un vista ir gatavi. Izņem vistas gaļu no zupas, sagriež gabaliņos un liek atpakaļ katlā.
5. Pievieno spinātus vai lapu kāpostu, zaļos zirnīšus un vāra vēl 5 minūtes.
6. Pasniedz, pārkaisot ar svaigiem zaļumiem.
Cepta vista ar citrusaugļiem un medu
Sastāvdaļas:
4 vistas šķiņķīši vai stilbiņi, 1 citrons (šķēlēs), 1 apelsīns (šķēlēs), 2 ēdamk. medus, 2 ēdamk. olīveļļas, 2 ķiploka daiviņas (sasmalcinātas), 1 ēdamk. sojas mērces, sāls, pipari pēc garšas, svaigs timiāns vai rozmarīns
Pagatavošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
2. Sajauc olīveļļu, medu, sojas mērci, ķiploku, sāli un piparus.
3. Liek vistas gabalus cepamajā traukā, pievieno citronu un apelsīnu šķēles.
4. Pārlej ar marinādi un apkaisa ar svaigu timiānu vai rozmarīnu.
5. Cep 35–40 minūtes, līdz vista ir zeltaini brūna un pilnībā gatava.
6. Pasniedz ar rīsiem vai ceptiem dārzeņiem.
Vistas kotletes ar auzu pārslām
Sastāvdaļas:
500 g maltas vistas gaļas, 1 ola, 50 g auzu pārslu, 1 burkāns (sarīvēts), 1 neliels sīpols (smalki sagriezts), 2 ķiploka daiviņas (sasmalcinātas), 1 tējk. paprikas pulvera, sāls, pipari pēc garšas, 2 ēdamk. olīveļļas cepšanai
Pagatavošana:
1. Bļodā sajauc malto vistu, olu, auzu pārslas, rīvēto burkānu, sīpolu un ķiploku.
2. Pievieno papriku, sāli un piparus, rūpīgi samaisa masu.
3. Veido nelielas kotletes un liek uz šķīvja.
4. Pannā uzkarsē olīveļļu un apcep kotletes no abām pusēm, līdz tās kļūst zeltaini brūnas un izcepušās līdz galam.
5. Pasniedz ar biezeņiem, svaigiem salātiem vai pilngraudu maizi.