Jaunā gada pirmās receptes ir klāt, un, lai gan sviesta mēnesis jau beidzies, svētkiem tas piestāv un arī Jaunajā gadā netiek žēlots. Kad tad vēl kārtīgi pamieloties? Atturēties un tievēt droši varēs vēlāk – no nākamā numura apsolām atslodzes mēnesi. Bet tagad – lai labi garšo!
Decembri pasludinu par sviesta mēnesi! Bez sviesta būtu grūti pagatavot visgardākās mērces, mīklas un vēl visu ko citu. Sviests virtuvē ir it kā ikdienišķs produkts un tomēr tik īpašs! Ar sviestu var dabūt īsto garšu, īsto konsistenci un tā tālāk. Godināsim šomēnes sviestu un – lai jums viss iet kā pa sviestu!
Ar šīm divām receptēm noslēdzam sīpolu un ābolu mēnesi – protams, tikai žurnālā, ne jau dzīvē! Jo sīpoli un āboli ir mūžīgas vērtības, kas ik dienas bagātina mūsu ēdienkarti. Šoreiz elementāri pagatavojama ābolu plātsmaize un tikpat vienkārša sīpolmērce, kas garšo kā restorānā.
Runā, ka novembris Latvijā esot visdrūmākais mēnesis. Tā laikam ir gan, bet man vienmēr patīk teikt, ka tieši visdrēgnākajā laikā ir vispatīkamāk atrasties siltā virtuvē un gatavot kaut ko garšīgu. Šoreiz divas sāļās receptes!
Valsts svētki ir īstais laiks, lai uzklātu kopīgu un nedaudz svinīgu pusdienu vai vakariņu galdu un visi sapulcētos kopā. Tāpēc šoreiz receptes iedvesmai gan šim mirklim, gan citām kopā sanākšanām!