Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Lieldienu vēlās brokastis

Trīs Lieldienu ēdienu receptes ar pavasarīgu svaigumu, latvisku noskaņu un svētku garšu.

Pavasarīgajās Lieldienu brīvdienās krāsosim olas, rīkosim olu kaujas un dosimies dabā. Daudz laika stāvēšanai pie plīts, visticamāk, negribēsies veltīt. Tāpēc arī šoreiz piedāvāju viegli pagatavojamas receptes, kuras turklāt var variēt pēc paša ieskatiem – gan salātiem pievienot citas sastāvdaļas, gan pildīto olu krēmam – tunci, lasi, avokado, krēmsieru utt. Savukārt biezpiena sacepumā daļu rozīņu var aizvietot ar citiem žāvētiem augļiem, pievienojot arī nelielu sauju ogu, kas vēl aizķērušās saldētavā. Tiesa, ja ogas sulīgas, vajadzēs vēl papildu karoti mannas vai nedaudz pievienot miltus.


Olas ar mārrutku krēmu

Sastāvdaļas: 6 cieti vārītas olas, 2 ēd. k. krējuma vai majonēzes, 1 tējk. rīvētu mārrutku, 1 tējk. sinepju, sāls, pipari pēc garšas, dekorēšanai pēc izvēles – zaļumi (dilles, lociņi), paprikas pulveris, malti pipari

1. Olas pārgriež uz pusēm, izņem dzeltenumus.

2. Dzeltenumus saspaida un sajauc ar pārējām sastāvdaļām, līdz veidojas krēmīga masa.

3. Ar karoti vai konditorejas maisiņu pilda atpakaļ olu baltumos.

4. Dekorē ar zaļumiem vai paprikas pulveri un pasniedz.


Svaigu zaļumu salāti ar redīsiem un olu

Sastāvdaļas: 1 saišķis rukolas, salātu maisījuma, 4 redīsi, 2 cieti vārītas olas, ½ gurķa, 1 ēd. k. olīveļļas, 1 tējk. citrona sulas, sāls, pipari pēc garšas

1. Salātus nomazgā, redīsus un gurķi sagriež plānās šķēlītēs.

2. Olas sagriež šķēlēs vai ceturtdaļās.

3. Visu liek bļodā.

4. Pagatavo mērci – sajauc kopā eļļu, citrona sulu, sāli, piparus un visu maigi samaisa.

5. Pasniedz kā vieglu piedevu vai uzkodu


Biezpiena sacepums ar rozīnēm un vaniļu

Sastāvdaļas: 500 g biezpiena, 3 olas, 3 ēd. k. mannas, 3 ēd. k. cukura, 1 tējk. vaniļas cukura, 50 g rozīņu (izmērcētu), sviests un rīvmaize veidnes ieziešanai

1. Olas sakuļ ar cukuru, pievieno biezpienu, mannā, vaniļu un rozīnes.

2. Masu lej ietaukotā formā, pārkaisa ar rīvmaizi.

3. Cep 180 °C aptuveni 40 minūtes, līdz virsma zeltaina.

4. Pasniedz ar putukrējumu, ogām vai ievārījumu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 30.04.2025

Mednieks Bērziņš, dodamies uz medībām, sajauca un paņēma līdzi nevis savas, bet dēla cigaretes. Līdz pusdienlaikam viņš jau bija nošāvis trīs žirafes un vienu pūķi.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko