Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +2 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 11. aprīlis
Hermanis, Vilmārs

Dienas receptes: Vēsam aprīļa sākumam

Trīs receptes, kas iederēsies vēsajās pavasara dienās.

Kartupeļu un puravu biezzupa būs lieliski piemērota vēsākām pavasara dienām – tā ir maiga un sildoša.

Par liellopu gulašu var teikt – klasika, kas vienmēr silda! Turklāt to var gatavot ne tikai uz plīts virtuvē, bet arī katlā uz ugunskura – ja nu gadījumā nedēļas nogalē plānoti kādi lielāki dārza vai lauku darbi un ēdiena gatavotājam gribas būt ārā kopā ar visiem darbu darītājiem. Tad sastāvdaļu daudzumu var dubultot vai trīskāršot un gatavot lielajā talcinieku grāpī.

Savukārt desertam atsvaidzinoši pavasarīgu garšu piešķirs pievienotais citrons un citrona miziņa.

Krēmīgā kartupeļu un puravu zupa

Sastāvdaļas: 2 puravi, 3 vidēji kartupeļi, 1 burkāns, 1 l dārzeņu buljona, 100 ml saldā krējuma, 1 ēd. k. sviesta, sāls, pipari, muskatrieksts pēc garšas, zaļumi dekorēšanai

1. Sagriež puravus, kartupeļus un burkānu.

2. Katlā izkausē sviestu, pievieno puravus un apcep.

3. Pievieno kartupeļus, burkānu un buljonu. Vāra 20 minūtes.

4. Sasmalcina visu ar blenderi, pievieno saldo krējumu, sāli un piparus.

5. Pasniedz ar grauzdiņiem un zaļumiem.


Liellopu gulašs

Sastāvdaļas: 500 g liellopu gaļas (plecs vai lāpstiņa), 2 sīpoli, 2 burkāni, 2 kartupeļi, 1 sarkanā paprika, 2 ēd. k. tomātu pastas, 1 l gaļas buljona, 1 tējk. paprikas pulvera, 1 lauru lapa, sāls, pipari pēc garšas

1. Liellopu gaļu sagriež kubiņos un apcep pannā līdz zeltainai garoziņai.

2. Pievieno sīpolus un burkānus, apcep pāris minūšu.

3. Pievieno papriku, kartupeļus un iemaisa tomātu pastu.

4. Pievieno buljonu, paprikas pulveri, lauru lapu un vāra uz lēnas uguns 1,5–2 stundas.

5. Pasniedz ar svaigu maizi vai skābo krējumu.


Citronu un biezpiena deserts

Sastāvdaļas: 200 g biezpiena, 100 g grieķu jogurta, 1 ēd. k. + 1 tējk. medus, 1 tējk. rīvētas citrona mizas, 1 ēd. k. citrona sulas, sauja svaigu vai saldētu ogu (mellenes, zemenes), 2 ēd. k. auzu pārslu

1. Sajauc biezpienu, jogurtu, 1 ēd. k. medu, citrona sulu un mizu.

2. Uz sausas pannas apgrauzdē auzu pārslas, iemaisa 1 tējk. medus.

3. Deserta trauciņā vai glāzē kārto biezpiena maisījumu, auzu pārslas un ogas.

4. Atstāj ledusskapī uz 15 minūtēm, lai garšas savelkas.

5. Baudiet atsvaidzinošu un veselīgu desertu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 11.04.2025

Pa īstam pieaudzis tu kļūsti tad, kad tevi interesējošas divu stundu filmas noskatīšanās tev prasa piecas sešas dienas.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko