Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +1 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 8. janvāris
Ivanda, Gatis

Dzērieni

Sausais janvāris

Janvāri daudzi cilvēki sāk ar stingru apņemšanos jaunajā gadā dzīvot veselīgāk. Dzērienu izvēlē šī apņemšanās izpaužas kā vēlme samazināt alkohola patēriņu vai vispār atteikties no tā. Tā radās kustība Dry January (Sausais janvāris) – globāla iniciatīva, kuras laikā cilvēki pieņem lēmumu atteikties no alkohola visa janvāra garumā. Šo kustību 2013. gadā Lielbritānijā aizsāka organizācija Alcohol Change UK kā sabiedrības veselības kampaņu.

Rūgtais jēgermeistars

Vēl viens populārs liķieris, kura garšu līdzīgi šartrēzei un benediktīnam veido garšaugu un garšvielu kombinācija, ir vācu rūgtais Jägermeister.

Medus liķieri

Ja medu pietiekamā daudzumā atšķaida ar ūdeni, tas ātri rūgst – šī īpašība ir viena no galvenajām, kāpēc Met jeb medalus ir viens no senākajiem alkoholiskajiem dzērieniem cilvēces gadsimtu gaitā.

Mandeļu liķieri

Turpinot stāstu par emulsijas liķieriem, šoreiz kārta mandeļu liķieriem.

Neierastais ābolu obstlers

Laikā, kad radu, draugu, paziņu un sociālo tīklu burbulī galvenais jautājums ir "Vai tev nevajag ābolus?", pastāstīšu par kādu mums mazāk pazīstamu ābolu brendiju – obstleru.

Sārtie dzērveņu uzlējumi

Tik izcilu dzērveņu ražu kā šogad "savā" purvā – ne dārzā mākslīgi veidotā, bet tuvākajā savvaļas purvā –, līdz kuram no mājas visvieglāk aizbraukt ar mašīnu, sen neesmu redzējis. Ogas burtiski pašas lec grozā. Lielas, tumšas un skaistas.

Atvasaras kokteiļi

Septembris mūs šogad lutina ar siltu sauli un īstu atvasaru, tāpēc, turpinot rakstu sēriju par kokteiļiem, piedāvāšu augļu kokteiļus atvasaras izbaudīšanai. To sastāvā izmantojami augļi, kas tagad, rudens sezonā, pieejami dārzos un veikalos

Rūgtie kokteiļi

Vasara šogad turpinās arī septembrī, un laika prognoze sola, ka tā Latviju vēl tik drīz nepametīs, tāpēc turpinās arī kokteiļu laiks. Šoreiz stāstīšu par rūgtajiem kokteiļiem, kas tiek gatavoti, izmantojot zālīšu balzamus, uzlējumus un liķierus.

Kokteilis – leģenda

Par daudziem kokteiļiem var teikt – kultūras vēstures kontekstā ir labi zināt to nosaukumus, izcelsmi un vismaz nojaust par sastāvdaļām, bet ir viens kokteilis, kurš jāzina un jābūt pagaršojušiem visiem. Tas ir kokteilis Manhattan.

Latvijā

Vairāk Latvijā

Pasaulē

Vairāk Pasaulē

Viedokļi

Vairāk Viedokļi

Sports

Vairāk Sports

Citi

Vairāk Citi

SestDiena

Vairāk SestDiena

KDi

Vairāk KDi

Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze

Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena

Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils

Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms

Izklaide

Vairāk Izklaide