Pēdējo desmit gadu laikā bezalkoholiskais alus ir piedzīvojis patiesu uzplaukumu tirgū. No nievājošiem jokiem par «alu bez jēgas» līdz elegantām pudelēm specializētos veikalu plauktos – šis dzēriens ir kļuvis par cienījamu alternatīvu klasiskajam alum.
Ja domājat, kādu dzērienu pasniegt Mātes dienas pusdienu galdā, tad mans ieteikums – rozā prosecco (vai cits dzirkstošais vīns) ar zemenēm. Gan skaisti izskatīsies, gan atsvaidzinoši garšos.
Pavisam drīz rabarberu dārzos būs vairāk, nekā spēsim tos apēst plātsmaizēs un citos desertos. Viena no iespējām – pagatavot liķieri. Tas ir pavasarīgs un aromātisks dzēriens, ko viegli pagatavot mājās. Tā skābenā garša un košā krāsa lieliski papildinās gan desertus, gan kokteiļus. Piedāvāju vienkāršu recepti, lai izbaudītu šo sezonālo gardumu.
Kad domājam par dzērienu, kas vislabāk piestāv Lieldienu vēlajām brokastīm, pirmais, kas nāk prātā, protams, ir kokteilis Mimosa. Romantiķi un mārketinga speciālisti šo dzirkstošā vīna un apelsīnu sulas kokteili sauc par svinību simbolu ar citrusaugļu dzirksti.
Franču dzirkstošais vīns Crémant nereti tiek saukts par "franču burbuļiem bez šampanieša cenu zīmes". Un tā arī ir – ražots Francijā pēc Šampaņas metodes, tomēr būtiski lētāks nekā šampanietis.
Tie, kam patīk ziema, var priecāties – šonedēļ vienlaikus ar solāro pavasari tā beidzot ir iestājusies. Kamēr tā tur mūs savā varā, meklējam siltumu un komfortu.
Itāļu vermuts – tās ir tradīcijas, kas stiepjas cauri gadsimtiem. Šis dzēriens simbolizē eleganci un vienlaikus amatniecisku meistarību gatavošanā. Mūsdienās tā ir viena no vissvarīgākajām sastāvdaļām daudzos klasiskos kokteiļos un neatņemama Itālijas dzērienu kultūras sastāvdaļa.