Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Svētdiena, 26. janvāris
Agneta, Agnis, Ansis

Receptes

Zāļu liķieri © DIENA

Ja runā par pasaulslaveniem liķieriem, tad jāsāk ar zāļu un garšvielu dzērieniem, jo ar tiem aizsākās liķieru darināšanas māksla.

Kā marinēt ingveru? © DIENA

Reiz, kad atkal uz letes uzliku kādu kilogramu ingvera sakņu, Rimi pārdevēja man, no sirds brīnoties, jautāja, ko es daru ar to tādos daudzumos. Marinēju. Apnika pārmaksāt milzīgu naudu par tiem rūpnieciski marinētajiem, burciņās un paciņās fasētajiem, kas saldināti ar mākslīgajiem saldinātājiem, iekrāsoti ar mākslīgajām krāsvielām.

Īpaši tuvajiem svētkos © DIENA

Ziemassvētki un lielās brīvdienas tūdaļ būs klāt, brīva laika arī netrūks, tāpēc šoreiz gatavosim brīnišķīgu, pāris stundu sautējamu gulašu, kā arī siera kūku ar piparkūku smaržu un garšu – bez cepšanas. Priecīgus un garšīgus svētkus!

Punšs svētku laikam © DIENA

Vislielākie karsto Ziemassvētku laika dzērienu eksperti mūsdienās šķiet vācieši – jo viņiem ir visskaistākie Ziemassvētku tirdziņi, kuros līdzās grauzdētām mandelēm un ceptām desiņām, kas aizdarītas ar sinepēm, tiek tirgots arī karstvīns un punšs. Ja karstvīnam ir tikai pāris variāciju, tad punša veidi – gandrīz neskaitāmi.